Reclaim the Seeds online – 20 & 21 maart 2021

Zoekend naar de beste mogelijkheid om Reclaim the Seeds dit jaar doorgang te laten vinden hebben we besloten een digitale editie te organiseren. Twee dagen met workshops, lezingen en mogelijkheden tot zadenruil. We zijn druk bezig het programma samen te stellen en we komen binnenkort met meer nieuws bij je terug.

Noteer 20 en 21 maart in je agenda.

Tijd: beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur (onder voorbehoud)

Kosten: Meedoen is gratis, een donatie wordt gewaardeerd.

Als er meer informatie over het programma is kun je dat vinden op de website. www.reclaimtheseeds-amsterdam.nl

Omgevingsvisie 2050

Bericht van het bestuur

Oproep Zonnehoekers
Opnieuw heeft de gemeente een plan vrijgegeven, ditmaal DE OMGEVINGSVISIE AMSTERDAM 2050. U kunt alles in bijgaande memo vinden.
Uiteraard vragen wij alle tuinders om dit te lezen en er kennis van te nemen. Vóór 3 maart moeten wij hierop reageren met onze zienswijze.
Ter voorbereiding, en om tot een gezamenlijk standpunt te komen, is er op 18 februari (om 19:30 uur) een online overleg met Bondsbestuur en tuinparken onderling.

 

Wie wil dat op zich nemen, en namens de tuinders, ons park Zonnehoek vertegenwoordigen?

Vraag

rozet

Beste tuinders

Wie kan mij helpen om 4 flinke takken (15-20 cm doorsnede) van mijn fruitbomen af te zagen. Misschien met een motorzaag. Ze zijn niet te hoog maar een trapje heb ik zelf wel.
020 683 2820
 

Met vriendelijke groet,
Marian van Keuk, tuin 41

Afscheid van de Zonnehoek

Beste Zonnehoektuinders,

 

Sinds 2018 zijn wij de gelukkige tuinders geweest van Tuin12. Met veel plezier hebben we ons op de tuin gestort, veel geleerd van buurvrouw Anneke en buurman Sjoerd, genoten van het praatje met buurvrouw Melanie en buurmeisje Melissa. Veel hadden we aan de gevraagde en ongevraagde adviezen van onder andere Grada en Marietje en alle anderen die we niet bij naam noemen hier. Jullie hebben ons ook welkom doen voelen en geïnspireerd om vol overgave en plezier deel te nemen aan het prachtige Zonnehoekproject.

Al speelden we al jaren af en toe met de gedachte de stad te verruilen voor het platteland, de komst van Tuin12 drong die gedachte weer naar de achtergrond. Begin 2020 hebben we zelfs ons tuinhuis grondig gerenoveerd.

Maar de komst van corona en de mogelijkheden om locatie-onafhankelijk te kunnen werken, gaf ons het laatste zetje om onze sluimerende plattelandsdroom te gaan verwerkelijken. En toen we ons daar in het najaar aan overgaven, kwamen een nieuwe woonomgeving en een nieuw woonhuis zomaar snel op ons pad. Dat betekent dat we weliswaar afscheid gaan nemen van Tuin12 in onze prachtige ‘Hof van Eden’, maar ook in het oosten des lands zullen we ons best doen om groenten te kweken en bijen te lokken met bloemen zo mogelijk het hele jaar door. Tuin12 zal overgedragen worden in de ronde in april. Belangstellenden die willen overstappen kunnen zich melden bij het bestuur. Zij krijgen een fijne tuin met een puik net opgeknapt huis voor vele jaren tuinplezier. Wij danken jullie allemaal voor jullie tips, adviezen en gezelligheid en wensen jullie het allerbeste en nog jarenlang genieten in de Zonnehoek.

 

Hartelijke groet,

Martijn en Marcelo

Tuin12

Winterwandeling op Zonnehoek

foto: Paula van der Pol

Beste tuinders,

Na de periode van feestdagen zin om weer lekker een frisse neus te halen? Genoeg van alle inactiviteiten, behoefte aan een blokje om door de natuur?

 

Dat kan, op Zonnehoek, op zondagmiddag 10 januari, vanaf 14:30 uur. Bij het clubhuis-afhaalpunt krijg je warme gloeiwijn, choco, verfrissing of versnapering.

 

Ga nu eens niet rechtstreeks naar je eigen tuin, maak er een winterse wandeling van!
Er is geen vaste route, loop de vogeltjes achterna, bewonder de tuinen, volg de lichtjes, en misschien zijn er toevallige ontmoetingen op of naast het pad.
Graag horen we later je impressies van deze tuin-start in het nieuwe jaar 2021!

Bij ons gelden natuurlijk de Corona-regels: houd 1,5 mtr afstand, geef elkaar de ruimte, vermijd groepsvorming van meer dan twee, blijf thuis bij griepklachten.
Wij zien er samen op toe dat het niet te druk wordt.

Update Ontwikkelingsstrategie Volkstuinenbeleid

foto: Paula van der Pol

Tip van Martin, tuin 22:
Huurverhoging volkstuinen voorlopig van de baan
De huurverhoging voor volkstuinen is voorlopig van de baan. Na een storm van protest heeft wethouder Marieke van Doorninck op het laatste nippertje besloten tot ‘een pas op de plaats’.
Lees hier verder in het Parool.

 

Verslag van Marianne, tuin 21

Wat een lange zit, gisteren, woensdagavond. Meer dan 100 sprekers die i.v.m. het grote aantal, ieder slechts 2 minuten spreektijd kregen om hun mening te geven over de uitvoeringsstrategie volkstuinen, die de gemeente Amsterdam uit haar mouw heeft geschud.

Ik vond onze Saar Muller, die insprak voor Zonnehoek een fantastische powervrouw met een goed uitgezocht onderbouwd verhaal. Jammer dat de tijd te kort was. Saar sprak op de tijdslijn in vanaf ongeveer 2.13 uur (2 uur +13 min). Het was duidelijk dat alle volkstuincomplexen zeer ontevreden waren met de gang van zaken en zich erg tekort gedaan voelden. Volkomen terecht! Ben erg benieuwd naar het vervolg!