Algemeen Werk

foto: Tineke Groot

Afgelopen zaterdag was het de laatste werkbeurt Algemeen Werk, waarin wij ervoor gezorgd hebben dat het tuincomplex de winter in kan gaan. IJs en weder dienende gaan we volgend jaar eind februari/begin maart weer verder. In de tussentijd kan het geen kwaad om de grasvelden bladvrij te houden. Er zullen nog heel wat blaadjes vallen!
Dank aan allen voor jullie inzet en wij rekenen volgend jaar ook weer op jullie, dan weer 6 beurten …
Tineke

 

Actie gastenhuisje op volkstuinpark Tuinwijck

Tuinwijck

Wij, de werkgroep gastenhuisje op Tuinwijck, benaderen u met het verzoek ons te helpen met het realiseren van een Gastenhuisje op ons volkstuinpark. Het doel van dit initiatief is om Amsterdammers in een kwetsbare positie (financieel en/of lichamelijk) een week te kunnen laten genieten van rust, ruimte en een groene omgeving zodat zij even de zorgen achter zich kunnen laten. Om dit te kunnen realiseren willen wij een comfortabel, aangepast en duurzaam tuinhuisje bouwen.

U kunt ons steunen door een donatie.

 

Anderhalf jaar al zijn wij bezig met de voorbereidingen voor dit project ‘Gasten in het Groen’. Op dit moment loopt er een crowdfundingsactie op het platform Voor je buurt  Het streefbedrag is 20.000 euro, waar wij op het moment van dit schrijven een derde van hebben ingezameld. We hebben nog tot en met 6 december om het volledige bedrag te bereiken. Wilt u ons daarbij helpen?

 

Doneren kan in cash of in natura. Vanaf 100 euro wordt de naam van uw organisatie vermeld in de tuin, op de tuinbank of op het gastenhuisje zelf. 
Voor meer informatie over de mogelijkheden verwijzen wij u naar: https://voorjebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/2965/gasten-in-het-groen

 

Meer informatie vindt u ook op de website van Tuinwijck en op onze facebookpagina Gastenhuisje Tuinwijck Amsterdam  Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken, via 06-47248082 (Sonja Brilman). 

 

Met vriendelijke groeten, 

Sonja Brilman

werkgroeplid Gasten in het Groen 

secretaris Volkstuinpark Tuinwijck

06-47248082

tuinwijckgastenhuisje@gmail.com

tuinwijckbestuur@gmail.com

Afscheid en spullen te koop!

Beste collega-tuinders, met spijt in ons hart zijn Nathalie en ik tot de conclusie gekomen dat we tóch te drukke banen hebben om genoeg aandacht te besteden aan onze ‘romantische siertuin’ met de hortensia’s, de druif en de oude appelboom. Gelukkig heeft het bestuur een nieuwe tuinder gevonden die onze tuin overneemt: Margreet Bijpost.
We wensen haar heel veel plezier op perceel 47! 
 
Margreet heeft bijna al onze tuinspullen van ons overgenomen, maar er zijn nog vier dingen die we over hebben en nu dus jullie kunnen aanbieden. Komende zaterdag 31 oktober en zondag 1 november kunnen we om 12 uur op de tuin zijn, mocht je interesse hebben. In dat geval, bel even om een dag te kiezen! Ons nummer is 0624 876 515. Zien we elkaar dit weekend niet, dan vast een andere keer op Zonnehoek!
 
Grote driepersoons loungeset kunststof met hoogwaardige kussen (500 > 200 euro)
Kopu kussen voor een tuinbank (100 >  40 euro)
Weber barbecue met vuurstarter (130 > 50 euro)
Hardhouten Montevideo tuinkast, nieuw in dozen (500 euro > 200 euro)
 
Groetjes van Nathalie en Erik
 

Stemmen ALV

 


Beste tuinders,

Vanaf dinsdag 27 oktober kan iedereen stemmen over de hoofdpunten van de Algemene Ledenvergadering.
Stemmen kan tot 8 november.
De link naar het stembiljet vind je dan op de website: www.zonnehoekamsterdam.nl

 

Om alles zo overzichtelijk mogelijk te maken heb ik voor elke tuin een account aangemaakt waarmee je kunt inloggen. Gebruikersnaam en wachtwoord ontvangt iedereen maandag per mail.

 

Mocht je er niet uitkomen of heb je per ongeluk een fout gemaakt, mail me dan op blog@zonnehoekamsterdam.nl

 

Succes!
Marijn Kloosterboer
tuin 69