Coronavirus: preventie in de vereniging en op het tuinpark

Bericht van het bestuur

corona - grote klis

foto: Richard Boel

Afgelopen maandag heeft de regering nieuwe maatregelen afgekondigd en adviezen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen en adviezen gelden tot en met in ieder geval 6 april 2020. Iedere inwoner van Nederland moet zich aan deze maatregelen en adviezen houden.

 

Wat betekent dit specifiek voor onze tuinparken?

 

Verplichting
De afgekondigde verplichte sluiting van eet- en drinkgelegenheden per 15 maart 18.00 uur geldt óók voor verenigingsgebouwen / clubhuizen. Dit is geen advies, maar een maatregel van overheidswege (RIVM) die opgevolgd dient te worden.

 

Adviezen
Om overdracht van of besmetting met het coronavirus te voorkomen en in ieder geval zo veel mogelijk te beperken, geldt voor Zonnehoek het volgende:

• Het tuinpark kan open blijven, en de tuinders kunnen naar hun eigen tuin, mits men tenminste twee armlengtes afstand houdt tot anderen.

• Het clubhuis kan niet meer gebruikt worden voor bijeenkomsten of afspraken, maar wel voor minimaal gebruik van toiletten open blijven. Aan eenieder wordt gevraagd zo zorgvuldig mogelijk met de hygiëne om te gaan.

• De ALV jaarvergadering die gepland staat op 5 april, zal verplaatst worden naar een latere datum als het virus weer achter ons ligt.

• Het Algemeen Werk komt bij deze ook stil te liggen, tot nader order.

• Vermijd direct sociaal contact, onderling overleg van tuinders kan het beste gebeuren via telefoon, mail of via de website. Het beste is om niet naar de tuin te komen als men verkouden is, koorts heeft of zich ziek voelt.

• Bronnen van contactbesmetting zijn: het entreehek, kranen, handvatten en kruiwagens. Het is raadzaam op deze punten extra hygiëne in acht te nemen.

 

Waar velen nu in isolatie thuis zitten, kan er in ieder geval nog wel op de eigen tuin getuinierd worden, in stilte, samen met de vogeltjes. De ‘natuur’ gaat gewoon door.

Volkstuinverhalen, over het groene stadsleven

Bericht van Suzanne de Boer en Marieke de Geus, Amstelglorie

Het is er dan toch, het boek met ‘onze’ volkstuinverhalen!

 

Enthousiaste tuinders kunnen voorinschrijven op het boek. Dat vinden we zó leuk, dat we ervoor zorgen dat ze een gesigneerd exemplaar krijgen. Zo werkt het:

Stap 1 Stuur een mailtje met je naam, het volkstuinpark waar je tuiniert en je tuinnummer naar volkstuinverhalen@gmail.com en laat weten hoeveel exemplaren je wilt ontvangen, dan leggen wij je bestelling voor je apart.

Stap 2 Maak het verschuldigde bedrag over op rekening NL06 RABO 0352 1267 28 tnv S. de Boer. Je hoeft geen verzendkosten te betalen, dus het blijft 21,95 euro per boek.

Stap 3 Wij zorgen ervoor dat jouw bestelling naar jouw volkstuinpark gebracht wordt.

 

Hartelijk bedankt, we wensen u een mooi tuinseizoen. Ondertussen oefenen wij alvast op onze handtekening! Suzanne de Boer en Marieke de Geus

Algemene Ledenvergadering

jaarvergadering

foto: Marijn Kloosterboer

Van harte nodigen wij u hierbij uit voor de komende 67ste Algemene Ledenvergadering van Volkstuinenpark Zonnehoek:

  • op zondag 5 april 2020  om 14:30 uur (zaal open om 14:00 uur)
  • in het clubhuis van Zonnehoek op de Archangelweg 3,  Amsterdam.
  • het jaarverslag en de agenda worden u per post toegestuurd.

Algemeen werk

Algemeen werk

foto: Marijn Kloosterboer

A.s. zaterdag, 29 februari 2020, begint het algemeen werk weer. De groepen zijn op verzoek opnieuw samengesteld en hopelijk geeft dat iedereen weer nieuwe energie. Groep B gaat onder leiding van Jean-Marie als eerste aan de slag. Hopelijk hebben jullie allemaal, bij de ontvangst van het werkschema, de data waarop je een werkbeurt hebt, in je agenda genoteerd. 
 
Groep A heeft geen ploegleider. Iedere keer neemt een van de tuinders deze taak op zich. Omdat nu nog niet duidelijk is wie wanneer de ploeg zal leiden, bied ik mij bij deze aan om als tussenpersoon te fungeren. Kun je een keer niet, heb je geruild, geef het aan mij door via mail of vaste telefoon (vermeld onder groep D), zodat ik dat door kan geven aan wie op betreffende zaterdag de leiding van groep A heeft.  
 
Een mooi tuinseizoen gewenst!
Tineke (tuin 18)
coördinator algemeen werk