Pesto van palmkool

IMG_7035Dit is een winterse variatie op de zomerse  pesto van basilicum. Smaakt perfect met een zelfgemaakte pasta van durumtarwe en aardappel. Het pasta recept stond een tijdje geleden in het Parool. Samen wordt het een echt Hollanse winterkost in Italiaanse uitvoering. Zowel de pasta als  pesto zijn prima in te vriezen, daar zijn de hoeveelheden ook naar.

 

Ingredienten voor de pesto:

4 teentjes knoflook

2 tl zeezout

100 g palm- of boerenkool (fijngesneden)

100 g hazelnoten

4 dl  koudgeperste olijfolie

8 el geraspte parmezaanse kaas

versgemalen zwarte peper

 

Draai knoflook, zout, palmkool en hazelnoten in een keukenmachine tot een glad mengsel en meng daarna de olijfolie. kaas en peper  erdoor.

 

ingredienten voor de pasta:

250 g kruimige aardappelen

500 g durumtarwe

100 ml water

zout

 

Doe de durumtarwe in een ruime kom. Schil en kook de aardappelen.  Afgieten en droogstomen.  Pureer  warm. Voeg de gepureerde en warme aardappelen bij het meel  met een snuf zout. Kneed goed door tot een kruimelig deeg. Bestrooi het keukenblad met wat overgehouden meel, leg daarop het deeg en voeg beetje bij beetje het water toe. Kneed tot het een elastisch deeg is geworden. Verdeel in 4 à 5 porties, verpak in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast. Draai dan met de pastamachine een iets dikkere spaghetti of een tagliatelle. Laat voor het koken de pasta een uurtje drogen over de leuning van je keukenstoel of wasrek, anders wordt het wel erg zacht. Verwarm de pesto in een wok en roer de inmiddels gekookte pasta er doorheen en serveer. Er kan eventueel nog wat parmezaanse  kaas overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.