Tuinschouw 24 mei 2014

drieblad

Zoals te zien in het overzicht van het schouwteam (de pdf staat onderaan)  zijn veel tuinen op Zonnehoek helemaal OK bevonden. Dat is heel mooi en een klopje op de schouder voor veel tuinders. Ga zo door, Zonnehoek ziet er dankzij jullie prachtig uit!

 

Toch zijn er ook meerdere tuinen waar veel onkruid en zaailingen zijn aangetroffen. Ook het goed onderhouden van de grens naar buurtuinen is een voorkomend probleem. Zeker in het voorjaar en de vroege zomer groeit alles extra hard en loop je snel achter de feiten aan als het onderhoud niet regelmatig gedaan wordt. Het helpt om een ‘plan’ te hebben voor alle stukken van de tuin en een ritme te vinden waarin zaken moeten worden bijgehouden. Vind je het moeilijk dat ritme te vinden? Heb je hulp of tips nodig? Schroom niet om om hulp te vragen. Er zijn heel veel ervaren tuinders op Zonnehoek die heel goed weten dat een tuin onderhouden ervaring vraagt en hun ervaring graag delen. Als je niet weet wie je aan kunt spreken kun je altijd je ploegleider van het algemeen werk vragen. En anders een van de leden van het groenoverleg: Grada (tuin 32), Marregie (tuin 64) of Annet (tuin 46). In juli zal ik alle tuinen met ‘opmerkingen’ van het schouwteam gaan bekijken om te zien of het lukt met het aanpakken van de problemen.

 

Helaas werd bij 3 tuinen ernstig achterstallig onderhoud geconstateerd. De betreffende tuinders worden hierop aangesproken en hen wordt gevraagd de afweging te maken of ze de tuin wel willen aanhouden. Met een lange wachtlijst van enthousiaste aspiranten willen we niet lang aanzien hoe tuinen verwaarloosd worden.

 

Namens het bestuur, Annet Coumou.

 

Hieronder is het overzicht te downloaden:

Lijst Schouwteam 24 mei 2014

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.