Koers 2025

Bericht van het bestuur

IMG_8840

Goedemiddag leden van de Bond van Volkstuinders,

Zojuist is er een bericht geplaatst op de website van de Bond van Volkstuinders. Hierbij informeren wij u ook via de mail.

 

Op woensdagmiddag 15 juni 2016 vond op het stadhuis van Amsterdam de raadscommissie Ruimtelijke Ordening plaats waarin gesproken is over Koers 2025. In Koers 2025 worden verschillende locaties aangewezen voor mogelijke woningbouw in Amsterdam.

 

De tuinparken Ons Buiten en Amstelglorie zijn twee van deze locaties. Naast vertegenwoordigers en bezorgde tuinders van deze parken heeft Okke Peijters namens de Bond van Volkstuinders ingesproken en een hartstochtelijke pleidooi gehouden om af te zien van woningbouw op de volkstuinparken van Amsterdam.

 

Dit pleidooi is in de bijlage te lezen.
Op deze middag werd ook door tuinpark Amstelglorie bekendgemaakt dat er een petitie is gestart waarin aan de gemeenteraad van Amsterdam verzocht wordt Amstelglorie te behouden. Inmiddels hebben meer dan 6.000 personen deze petitie ondertekend.
De Bond van Volkstuinders ondersteunt deze petitie uiteraard van harte en verzoekt al zijn leden en sympathisanten deze petitie mee te ondertekenen. Help mee onze volkstuinparken te behouden!

 

De petitie vindt u hier:
https://petities.nl/petitions/geen-woonwijk-op-tuinpark-amstelglorie

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens het Bondsbestuur,
Okke Peijters
Voorzitter Bond van Volkstuinders

 

Volendammerweg 301
1027 EA Amsterdam
020-6132893

3 reacties op “Koers 2025

  1. Beste Bond & insprekers zouden jullie een link naar koers 2015 vd gemeente kunnen plaatsen. En uiteraard heb ik de petitie al getekend.
    Dank

  2. Dank Marijn. En ik ben er doorheen gefietst. Waarschijnlijk weten jullie dit al …
    Als ik het goed heb zijn wij nog ruim 10 jaar “veilig” want daarna gaan ze bouwen – nu voorkomt de o.m. de aanwezigheid van Cargill dat. Fragment Uit Koers 2015: De Gebiedsuitwerking richt zich op het onderzoeken van de verknoping van verschillende vervoersmodaliteiten (NS-station Westerpark, doortrekken tram 3 naar Sloterdijk, verlengen Ringmetrolijn) in relatie tot gefaseerde gebiedsontwikkeling in het gebied er rondom heen (in eerste instantie het Zaanstraat-emplacement, Brediuslocatie en Zonnehoek; later Amsterbaken, Hempoint en Stadshaven Minerva). In de fasering speelt het Pas- op-de-Plaats-Convenant uit 2009 een belangrijke rol. Hierin is overeengekomen grootschalige woningbouw in het Havengebied binnen de Ring A-10 pas na 2029 uit te voeren. Na aanpassing van de geluidhinderwetgeving kunnen sommige delen mogelijk eerder transformeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.