Reclaim the Seeds in de Fruittuin van West

Zes jaar geleden is Reclaim the Seeds begonnen in Amsterdam. Sindsdien doet dit zadenfestival elk jaar in een andere stad aan. Begin maart zal er in Amsterdam een regionale versie plaatsvinden.

 

Op zaterdag 3 maart is er een zadenbeurs met bijzondere zaden, knollen en stekjes. Kopen is mogelijk, maar we proberen vooral het ruilen te stimuleren  Neem dus ook wat bewaarde zaden uit je eigen tuin mee indien je die hebt! Op de markt zullen ook tuinprojecten uit de regio zich presenteren en kun je kennismaken met slimme technieken voor balkon, dak en moestuin. Tijdens de zadenbeurs zijn er diverse lezingen en workshops, van zeer praktisch tot meer theoretisch en politiek.

 

Zondag 4 maart is de meewerkdag op de boerderij; je kunt de fruitbomen helpen snoeien en de eerste tuinbonen kunnen de grond in. Daarnaast komen er excursies naar diverse tuinprojecten in de omgeving. De dag zal worden afgesloten met een protest-fietstocht naar de Boterbloem, een biologische boerderij aan de rand van Amsterdam die wordt bedreigd door een bedrijventerrein.

 

De Fruittuin van West is een biologisch-dynamische zelfplukboomgaard in het oude tuinbouwgebied aan de westrand van Amsterdam. Pluk! Groenten van West is ook hier gevestigd; een zelfpluk tuinderij waar deelnemers komen wekelijks hun groenten, kruiden en bloemen oogsten.

 

Zaterdag 3 maart
11:00: aanvang markt en workshopprogramma
Vanaf 17:00: kampvuur, pizza en muziek

Zondag 4 maart
Van 11:00 tot 17:00 uur: meewerken en excursies

Toegang: donatie
Locatie: De Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, Amsterdam

 

Dit Reclaim-the-Seeds weekend wordt georganiseerd door de Fruittuin van West, ASEED en de stadslandbouworganisatie Cityplot. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.