Joodse venkel

IMG_5865

Van Marijn kreeg ik 2 verse venkelknollen. Ik had al vaker naar haar  venkelveldje  gekeken. Wat is dat toch een schitterend groen, alleen daarvoor zou je al een rijtje moeten planten. Ik heb in ieder geval een zakje zaad besteld voor dit jaar. En de geur is overweldigend als je zo’n knol doormidden snijdt. Ik heb een simpel recept gevonden in mijn groentenbijbel  Groenterecepten van Italiaanse osteria’s. De smaak gaat richting witlof en de stuctuur is zacht maar toch stevig zonder dat snotterige.

 

Ingredienten:

2-4   venkelknollen klein en mals
1-2   hele tenen knolook
olijfolie
zout
kopje water

 

Was de knollen, dep ze droog en snijd ze in reepjes. Fruit de knoflook in wat olie en laat ze kleur krijgen. Verwijder dan de knoflook. Dan de venkel in de pan en laat die een kwartiertje pruttelen. Regelmatig omscheppen. Bestrooi met zout en doe er beetje wat water bij. Leg het deksel op de pan en laat de venkel op een niet al te hoog vuur gaar worden. Je kunt dit recept overal bij eten.  Wij aren het met gebakken aardappelen en zelfgemaakte mayo.

IMG_5862

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.