Stop de Bouwwoede

Bericht van Volkstuinparken Sloterdijkermeer en Nut&Genoegen

FOTO-05-nieuwbouw-gezien-vanaf-ING-toren

Zoals u misschien weet, worden de panden aan de Haarlemmerweg waaruit de ING is vertrokken omgebouwd tot (dure) woningen en wil de ontwikkelaar op het aansluitende parkeerterrein een torenflat zetten. De volkstuinders van Sloterdijkermeer en Nut&Genoegen volgen de ontwikkelingen op dit voormalig ING-terrein op de voet en met argusogen. Niet alleen in verband met de gevolgen van wind, schaduw en veranderingen in water- en bodemgesteldheid. Maar ook omdat we sterk de indruk hebben dat de enorme (nieuw)bouwplannen in allerlei vormen leiden tot aantastingen van het hele Westerpark, en dat de oplossing voor de behoefte aan extra groenvoorzieningen, die alle nieuwe bewoners zullen hebben, dan maar op de tuinparken gevonden moet worden. Dat kan niet de bedoeling zijn. Het groen moet versterkt worden, niet afgekloven. En dat niet alleen voor de tuinders, maar juist ook voor alle Amsterdammers.
 

Omdat de bouwplannen op dit terrein de eerste zijn van nog heel veel meer die zullen volgen, is het van belang dat we juist nu onze stem laten horen.
 

Samen met betrokken buurtbewoners vinden we dat deze plannen op een aantal punten echt verbeterd moeten, maar ook kunnen worden – zie de website www.westerparkgroen.nl voor meer informatie, argumenten en alternatieven.
 

De komende weken staan in het teken van een manifestatie met toeters en bellen op zondag 25 september 14.00-17.00 uur op het parkeerterrein naast de voormalige ING-toren, recht tegenover de Bos en Lommerweg.
 

 
Teken de petitie
Like ons op Facebook
Event-pagina:  https://www.facebook.com/events/100408260416796/

 

Voor meer informatie: mail Eric van der Putten: ericputten@gmail.com, of bel Katrien de Klein 06-29513892.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.