Leer in 1 dag Gezond Moestuinieren

moestuinieren Janneke Tops

Zelf gezonde groenten telen hoeft niet moeilijk te zijn, en is leuk en uitdagend. Na deze cursusdag heb je een goede basis om te beginnen of is je al aanwezige tuinervaring aangevuld en verfrist. Dankzij duidelijke uitleg over de achtergronden, praktische tips èn een persoonlijk tuinadvies voor iedere deelnemer. Janneke Tops van Gezonde Moestuin verzorgt door het hele land (dag)cursussen en lezingen om beginnende en gevorderde moestuiniers (verder) op weg te helpen in hun moestuin en hen te voorzien van raad en daad.  

De cursusdag begint met een presentatie over de levende moestuinbodem, wat de basis is voor gezonde en groeikrachtige planten. Dan volgt een uitleg over composteren, on(gewenste) kruiden, combinatieteelten, natuur in de tuin (waaronder slakken), verschillende manieren van tuinieren (kleinschalig bij huis, volkstuinaanpak en permacultuur) en allerlei praktische tips.

 

’s Middags kan iedere deelnemers een persoonlijk tuinadvies krijgen en is er ruimte voor alle tuinvragen die er nog zijn. Er is daarom plaats voor maximaal 10 à 12 deelnemers. Het is een intensieve dag waarmee je jaren vooruit kunt en veel inspiratie zult opdoen.

 

Voor wie. De cursus richt zich zowel op beginners als moestuiniers met tuinervaring.

 

Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd, en was vervolgens 13 jaar ecologisch tuinder op 2 ha groenteteelt op een ecologische leefgemeenschap in Frankrijk. Sinds 2012 is ze weer in Nederland en verzorgt ze vanuit haar bedrijf ‘Gezonde Moestuin’ cursussen, lezingen en advies over gezond moestuinieren. Dankzij haar heldere, deskundige en inspireerde stijl heeft ze al vele honderden moestuinders een stap verder geholpen.

 

Datum: 22 november 2018, van 10:00 tot ca. 16:00 uur

Locatie: Amsterdam vlakbij Mauritskade, Zendojo

Meer info: www.gezondemoestuin.nl

Aanmelding: per e-mail naar janneketops@gmx.com of via de website www.gezondemoestuin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.