Dagcursus Gezond Moestuinieren

Bericht van De Tuinen van Westerpark

Teel je al jaren je eigen groenten, weet je dat er meer in zit en zoek je inspiratie en kennis om meer uit je tuin te halen op een gezonde manier? Of wil je beginnen maar weet je niet precies hoe? Dan kan deze cursusdag je veel handvatten bieden. Janneke Tops van Gezonde Moestuin verzorgt door het hele land (dag)cursussen om beginnende en gevorderde moestuiniers (verder) op weg te helpen in hun moestuin en hen te voorzien van raad en daad. 

 

De cursusdag begint met een presentatie over de levende moestuinbodem, waarmee het allemaal begint. Waarom is een gezonde bodem belangrijk en hoe krijg je die in je tuin? Dan volgt een uitleg over composteren, on(gewenste) kruiden, combinatietteelten, natuur in de tuin (waaronder slakken…), verschillende manieren van tuinieren (kleinschalig, volkstuinaanpak en permacultuur) en allerlei praktische tips. 

 

’s Middags kan iedere deelnemer een persoonlijk tuinadvies krijgen en is er ruimte voor alle tuinvragen die er nog zijn. Er is daarom plaats voor maximaal 10 à 12 deelnemers. Geef je dus tijdig op! Het is een intensieve dag waarmee je jaren vooruit kunt en veel inspiratie zult opdoen.

 
Voor wie: De cursus richt zich op moestuinders met tuinervaring, maar de ervaring heeft geleerd dat ook beginnende moestuinders dankzij de duidelijk uitleg en het persoonlijke advies deze dag veel kunnen opsteken.
Datum: zaterdag 13 april, 9.30 – 16.30
Locatie: clubhuis Sloterdijkermeer
Aanmelding: via de website www.gezondemoestuin.nl
Kosten: 30 euro pp. voor (aspirant) leden van een volkstuinvereniging (incl. pdf cursusmateriaal); 50 euro pp. voor niet-leden (incl. pdf cursusmateriaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.