Minicursus dagvlinders

Minicursus Dagvlinders

 

De natuurvereniging KNNV afdeling Amsterdam organiseert op dinsdagavond 2 juli en op zaterdagmiddag 6 juli (bij veel deelnemers ook op zondag 7 juli) een cursus dagvlinders. Wil je meer weten over de Dagpauwoog, de Kleine Vos of het Landkaartje (om er maar een paar te noemen)? Doe dan mee en leer de vlinders herkennen die onze tuinen en parken zo vrolijk opsieren. Het vlinderbestaan duurt niet lang: vlinders zijn dan ook als een haas bezig om een partner te vinden, en om daarna de eitjes op een geschikt plekje af te zetten. Voortplanting, daar gaat het namelijk om! Zelfs al heb je zelf geen vlinders in je buik: niet getreurd, er valt volop te genieten.

 

Op de eerste avond van deze minicursus zal vlinderspecialiste Trees Kaizer een prachtige presentatie houden over de dagvlinders (en dag-actieve nachtvlinders) die in Amsterdam en omstreken het meest worden gezien. Op de excursiedag gaan we zelf op pad. Welke vlinders zullen we allemaal wel niet zien hier?

 

Deze minicursus wordt georganiseerd door de afdeling Amsterdam van de KNNV, de vereniging voor actieve natuurliefhebbers en –beschermers (www.knnv.nl/amsterdam) in samenwerking met de Vlinderstichting en de Tuintelling. De eigen bijdrage voor de tweedaagse cursus is € 15,- , inclusief cursusmateriaal. Als je lid wordt van de KNNV is de cursus gratis, en heb je bovendien recht op deelname aan nog twee gratis minicursussen. Aanmelden via minicursusknnvadam@hotmail.com. Ook als je al lid bent van de KNNV is de minicursus gratis.

 

Presentatie: dinsdag 2 juli, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Kantine van Tuinpark Rust en Vreugd, Paterslaan 10, 1023 NX Amsterdam Noord. Bij de ingang is parkeergelegenheid.

 

Excursie: zaterdag 6 juli, start 13.00 uur in het Flevopark. Nadere info op de presentatieavond. De excursie duurt ongeveer 1 uur. Bij veel aanmeldingen is er ook een excursie op zondag 7 juli. Bij slecht weer wordt de excursie naar een andere datum verschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.