Coronavirus: preventie in de vereniging en op het tuinpark

Bericht van het bestuur

corona - grote klis

foto: Richard Boel

Afgelopen maandag heeft de regering nieuwe maatregelen afgekondigd en adviezen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen en adviezen gelden tot en met in ieder geval 6 april 2020. Iedere inwoner van Nederland moet zich aan deze maatregelen en adviezen houden.

 

Wat betekent dit specifiek voor onze tuinparken?

 

Verplichting
De afgekondigde verplichte sluiting van eet- en drinkgelegenheden per 15 maart 18.00 uur geldt óók voor verenigingsgebouwen / clubhuizen. Dit is geen advies, maar een maatregel van overheidswege (RIVM) die opgevolgd dient te worden.

 

Adviezen
Om overdracht van of besmetting met het coronavirus te voorkomen en in ieder geval zo veel mogelijk te beperken, geldt voor Zonnehoek het volgende:

• Het tuinpark kan open blijven, en de tuinders kunnen naar hun eigen tuin, mits men tenminste twee armlengtes afstand houdt tot anderen.

• Het clubhuis kan niet meer gebruikt worden voor bijeenkomsten of afspraken, maar wel voor minimaal gebruik van toiletten open blijven. Aan eenieder wordt gevraagd zo zorgvuldig mogelijk met de hygiëne om te gaan.

• De ALV jaarvergadering die gepland staat op 5 april, zal verplaatst worden naar een latere datum als het virus weer achter ons ligt.

• Het Algemeen Werk komt bij deze ook stil te liggen, tot nader order.

• Vermijd direct sociaal contact, onderling overleg van tuinders kan het beste gebeuren via telefoon, mail of via de website. Het beste is om niet naar de tuin te komen als men verkouden is, koorts heeft of zich ziek voelt.

• Bronnen van contactbesmetting zijn: het entreehek, kranen, handvatten en kruiwagens. Het is raadzaam op deze punten extra hygiëne in acht te nemen.

 

Waar velen nu in isolatie thuis zitten, kan er in ieder geval nog wel op de eigen tuin getuinierd worden, in stilte, samen met de vogeltjes. De ‘natuur’ gaat gewoon door.

2 reacties op “Coronavirus: preventie in de vereniging en op het tuinpark

  1. beste bestuur,
    ik meld me aan in deze periode voor algemeen werk
    ik hoor graag reactie
    mvg matthias maat
    tuin 4

  2. Dag Matthias,

    In een volgend bericht staat te lezen dat je je kan melden bij je ploegleider als je een bijdrage aan het algemeen werk wilt leveren.
    Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.