Corona maatregelen op Zonnehoek – april 2020

Bericht van het bestuur

corona regels Zonnehoek

foto: Marijn Kloosterboer

Op dit moment is het van belang ons tuinpark toegankelijk te houden voor de tuinders. Het bestuur gaat ervan uit dat iedereen de ernst van de situatie inziet, en geen onverantwoorde risico’s neemt. De gemeente heeft mandaat om de gehele locatie te sluiten als de maatregel om 1,5 meter afstand te houden en om met niet meer dan met 3 personen bij elkaar te komen, wordt overtreden. Dat zou in ons geval betekenen dat niemand meer Zonnehoek mag betreden, ook de tuinders niet.

Laten we dat voorkomen.

 

Voorschriften

Daarom geldt voor Zonnehoek tot 1 juni het volgende:

 

Het tuinpark kan open blijven voor tuinders en hun bezoek die naar hun eigen tuin kunnen gaan, mits men zich aan de landelijke verplichtingen houdt.

 

De openstelling van het entreehek is voor wandelaars alleen in de weekenden. Tuinders gaan rechtstreeks naar hun eigen tuin om daar te tuinieren. Bij vertrek van het tuinpark sluit je het entreehek af. Zonnehoek heeft onvoldoende capaciteit om dagelijks zelf te surveilleren op risicogedrag.

 

Overweeg steeds of het echt nodig is dat je als tuinder bezoekers ontvangt. Heb je toch bezoekers? Zorg er dan voor dat zij ook goed op de hoogte zijn van alle regels die op Zonnehoek gelden.

 

Kom niet naar de tuin als je verkouden bent, koorts hebt of je ziek voelt. Realiseer je dat er op ons tuinpark kwetsbare leden zijn: ouderen en leden met verminderde weerstand.

 

Zie je een groepje mensen die te dicht bij elkaar staan, dan mag je gerust vragen of ze meer afstand willen houden van elkaar. Zo helpen we elkaar om bewust te worden en te blijven (en voorkomen we dat het park onverhoopt dicht zou moeten).

Bronnen van contactbesmetting zijn: het entreehek, kranen, handvatten en kruiwagens. Het is raadzaam op deze punten extra hygiëne in acht te nemen.

 

Het clubhuis is gesloten voor bijeenkomsten of afspraken, maar de toiletten mogen wel gebruikt worden. Aan eenieder wordt gevraagd zo zorgvuldig mogelijk met de hygiëne om te gaan. Handen wassen, met zeep!

 

Voor het (toch) uitvoeren van het Algemeen Werk zal de ploegleiding alternatieve mogelijkheden zoeken en aanbieden. De natuur gaat gewoon door.

 

Hier staat de reactie van de Bond voor Volkstuinders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.