Afsluiten water

foto: Saar Muller

Zaterdagmiddag 5/11 wordt het water naar de tuinen afgesloten tot het voorjaar. In het clubhuis blijft wel water.
Nadat het water afgesloten is, volgen nadere instructies.

We vragen jullie om bij voorkeur niet aan de hoofdkraan en/of de aftapkraan in de put op de tuin te draaien. Deze moeten bij voorkeur in de zomerstand blijven staan.

Namens het bestuur,
Saar Muller

9 reacties op “Afsluiten water

  1. Waarom niet nog even wachten met het afsluiten van de waterleiding tot de weersvoorspelling is: in de nacht mogelijk vorst aan de grond. Of is de datum een traditie?
    Ton, tuin 6

  2. Ik ben het met Ton eens. Zolang het niet vriest is er geen probleem toch? Prettig om je handen te kunnen wassen!

  3. Ik had ook de indruk dat het water afgesloten zou worden bij kans op nachtvorst. Mag ik vragen waarom het nu gebeurt? Inderdaad fijn om je handen te kunnen wassen en nog het een en ander schoon te maken.

  4. Ja, ik voel met jullie mee!
    Alleen, er komt nog wel een en ander bij kijken om de waterleiding centraal af te sluiten. Tuinders kunnen pas na die datum de waterleiding vorstveilig maken, en niet zoals vroeger al eerder als hun dat beter uitkomt.
    Dus in elk geval dit jaar wat speling ingebouwd. Bedenk ook wel dat het weer ineens kan omslaan, dus heel veel later is niet verantwoord.

  5. beste Saar, in de blog staat oa: “We vragen jullie om bij voorkeur niet aan de hoofdkraan en/of de aftapkraan in de put op de tuin te draaien. Deze moeten bij voorkeur in de zomerstand blijven staan.”
    Dit betekent dat er water in het eigen systeem van de tuinders blijft staan en dan kan de leiding in tuin&huisje alsnog bevriezen. De eigen kranen openzetten is niet voldoende om dit te voorkomen!

  6. Dit is een draconische en onredelijke maatregel, die regelrecht indruist tegen de belangen van de tuinders op Zonnehoek. Als lid van de Bond van Volkstuinders huren zij van de gemeente een stuk grond om te tuinieren; het huis is hun bezit. Eigenhandig hebben zij indertijd de waterleiding aangelegd en zij betalen voor het watergebruik. Het afdelingsbestuur heeft nu besloten de waterleiding af te sluiten. De kern van dit besluit is echter dat de tuinders van het water worden afgesloten. Zij zullen deze basisvoorziening voortaan ongeacht de temperatuur zo’n 5 maanden per jaar moeten missen. De vraag is of de leden van deze vereniging zich hier zo maar bij neerleggen.

    Marjolein (tuin 39) en Henk (tuin 56)

  7. Lieve Henk en wellicht ook lieve Marjolein,
    Komt dit bericht ook echt van jullie beide….. voordat ik reageer wil ik graag weten of dat zo is.

  8. Ha Eelco
    Ja, dat is een zorgpunt, maar dat is als volgt opgelost:
    Er staat centraal een aftappunt open. Met de hoofdkraan open en je kranen boven de grond open, loopt het water daar weg.
    Als mensen op hun tuin toch aan de hoofdkraan/aftapkranen gaan draaien, zitten van het voorjaar weer met hetzelfde probleem als dit jaar dat er van alles zal blijken te lekken. Daarom willen we dat er zo min mogelijk aan de kranen onder de grond gedraaid wordt: gewoon in de zomerstand laten staan.
    Alleen bij werkzaamheden op de eigen tuin aan de waterleiding zijn de kranen in de put nog nodig.
    Groet en dank voor het meedenken!
    Saar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.