Ongewenste zaailingen

Bericht van Marianne van Steekelenburg, tuin 21

2015-05-09 09.46.38

Afgelopen zaterdag, 9 mei,  gaf ploegleider Tineke ons  voorafgaand aan het algemeen werk, een rondleiding inzake ongewenst zaailingen en onkruid.

 

Wat zaailingen betreft blijkt er op dit moment een explosie van esdoornbaby’s te zijn.
Verder werden wij o.a. gewezen op:
paardenbloem, kruipende boterbloem, hagewinde, braam, zevenblad, heremoes, wilgenroosje, groot hoefblad, hondsdraf en wilde aardbeien, welke bij veel tuinders het plezier in tuinieren kan ontnemen, omdat zij niet meer te bedwingen en tijdverslindend zijn.

 

Met vereende kracht gingen wij daarna  de algemene paden op, om deze krachtige overlevenden uit te bannen.

 

Een aantal tuinders die de smaak te pakken hadden gekregen, gingen na afloop van het algemeen werk met veel gezucht en gekreun, ook in hun eigen tuin deze dwarsliggers te lijf.

 

Marianne, tuin 21

2015-05-09 09.47.04

2 reacties op “Ongewenste zaailingen

  1. Er was nog een reden om het tuincomplex op te gaan met de werkploeg: tegenover tuin 70 van Minnie is een prachtige HEKSENKRING te zijn van mij onbekende zwammen, met in dezelfde ronding kleurige hondsdraf.

    Tijdens de pauze is nog gesproken over permacultuur. Zou er voldoende belangstelling zijn om daar eens een avondje aan te wijden??
    Tineke

  2. Visie of redenering in eigen belang??

    ‘Ja ik vind eigenlijk dat er geen onkruid bestaat. Het is vaak heel mooi, en ik laat het ook bewust staan’ Het lijkt een natuurvriendelijke redenering. Maar het kan ook het een luie tuinder kenmerken die gewoon niet zoveel wil doen. Nu mijn tuin vol met zaailingen van zuring, smeerwortel, kaardebol en distel staat wordt ik wat kribbiger over een dergelijke visie. Er is al genoeg van deze ‘prachtige’onkruiden elders. Dus de meerwaarde zie ik er niet van. Behalve voor de houder van deze visie. Het levert minder werk op, maar wel ergernis bij je buren. Dus zorg dat je dan wel het zaad afvangt, zodat buren gespaard blijven van de gevolgen van deze visie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.