Stemmen ALV 2021

stembiljet ALV 2021

 

Beste tuinders,

Vanaf dinsdag 22 juni kan iedereen weer digitaal stemmen over de hoofdpunten van de Algemene Ledenvergadering.
Stemmen kan tot 11 juli.

 

De link naar het stembiljet vind je dan op de website: www.zonnehoekamsterdam.nl. Net als de vorige keer moet je inloggen om te kunnen stemmen.

 

Mocht je er niet uitkomen, je wachtwoord vergeten zijn of heb je per ongeluk een fout gemaakt, mail me dan op blog@zonnehoekamsterdam.nl

 

Meer informatie over het papieren stembiljet staat in het zojuist verstuurde Jaarverslag.

 

Succes!
Marijn Kloosterboer
tuin 69

Zwarte Roodstaarten

foto: Joudrierd

Voor de vogelliefhebbers:
Net niet op Zonnehoek, maar wel vlakbij broedt een paartje Zwarte Roodstaart. Ergens in de nieuwbouw (ik denk in de onderste verdieping) langs de weg van betonpaden, eens stukje voorbij het Vierde Gymnasium.Er wordt inmiddels zo te zien gevoerd, hopelijk zijn de kindertjes uitgevlogen voordat de ramen erin komen! De ouders vliegen in de wijde omgeving rond: ze komen vast wel eens op Zonnehoek, al heb ik ze daar nog niet gezien.

Saar Muller (tuin 40).

Bondsvergadering 12 juni 2021

foto: Frans Bruning

Beste tuinders,
Heb je de ontwikkelingen voor de toekomst van de tuinparken in Amsterdam kunnen volgen?
We hebben je zo goed mogelijk proberen te informeren via de blog van Zonnehoek en de online informatiebijeenkomst voor de tuinparken in West.
Afgelopen zaterdag is de Bondsraad akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat tussen de Gemeente en de Bond waarin de uitgangspunten voor de toekomst staan verwoord.
Ook Zonnehoek heeft hier voor gestemd. We vinden het een prachtig eerste resultaat dat de tuinparken voldoende zekerheid biedt voor de toekomst.
 
In de informatie heb je kunnen lezen dat onze huurprijs weliswaar omhoog gaat, maar gelukkig aanzienlijk minder dan de Gemeente eind 2020 aankondigde.
Met de huurverhoging wordt een onderhoudsfonds opgebouwd waar parken een beroep op kunnen doen. De richtlijnen hiervoor moeten nog worden uitgewerkt.
Dit geldt voor nog meer onderdelen die nu met de Gemeente worden besproken en vastgelegd. Het Bondsbestuur informeert en peilt ons hier regelmatig over.
 
Als je vragen hebt, kun je een mail sturen naar info@zonnehoekamsterdam.nl 
En je kunt de bestuursleden natuurlijk ook spreken op Zonnehoek.
Vriendelijke tuingroet,
Het bestuur van Zonnehoek

Grasmaaierslijper gezocht

grasmaaier

foto: Ettie Christen

Gezocht:
Iemand of een ijzerwinkel of bedrijf die mijn handgrasmaaier kan slijpen, uiteraard tegen een vergoeding!
Ik ben begonnen met rondvragen, maar heb nog niemand kunnen vinden.
Misschien weet een van jullie een adresje. Ik hoor het graag!

Ettie Christen
Tuin 59

Kleine karekiet

Het is ‘natuurlijk’ weer genieten de laatste dagen en de bijna exploderende tuinen zijn een lust voor het oog. Maar ook het gehoor levert zo nu en dan iets fraais op. Zo hoorde ik gisteren, 8-5-’21 bij de dijk een opvallend vogelgeluid. Snel even een korte video gemaakt en deze t.b.v herkenning in een vogelvrienden groep op Social media geplaatst. De kleine karekiet bleek het te zijn, een typisch rietkragen en waterpartijen bezoeker, vrij algemeen voorkomend naar verluid, zelfs binnen steden maar ik vind het toch weer een leuke aanwinst.

Groetjes, Aart Roelofsma tuin 64.