Keurmerk Natuurlijk Tuinieren behaald

ontwerp: Rini Antonissen en Jos Noordegraaf 
foto: Piet van der Meer

Zonnehoek heeft voor de komende vier jaar de vier stippen van het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren behaald. We scoorden zelfs 100% van het aantal punten dat hiervoor nodig is. Bij de vorige keuring in 2017 was dat nog 95%. En dat is een dansje waard. De brief en het rapport vind je hier.

Namens het bestuur,
Greetje van Drooge

Oproep meting waterkwaliteit Zonnehoek

We vragen ons op Zonnehoek al een poosje af hoe het is gesteld met de kwaliteit van het oppervlaktewater in de omringende sloten.
Stichting Natuur en Milieu organiseert een burgeronderzoek naar de waterkwaliteit. We kunnen onze sloten nomineren voor zo’n wateronderzoek. 
Als individuele tuinder kun je meedoen op https://natuurenmilieu.nl/watermonsters/ Zoek ons tuinpark en breng het rode markeerpunt naar het deel van de sloot dicht bij je eigen tuin.
Als veel tuinders dit doen, hebben we kans dat enthousiaste amateurs de sloten gaan onderzoeken. 
En misschien kunnen wij met de gegevens de Gemeente stimuleren het baggerwerk uit te voeren.
Je kunt je ook opgeven als onderzoeker via https://natuurenmilieu.nl/publicatie/citizen-science-project-watermonsters
Daar gaat een korte cursus aan vooraf. Inschrijving hiervoor kan tot donderdag 30 juni.


Greetje van Drooge

Elfen- en monsterroute zondag

foto: Marijn Kloosterboer

Voor iedereen die aanstaande zondag meedoet aan de elfen- en monsterroute, Jos zit vanaf 12:00 uur klaar bij het clubhuis met kistjes (voor de elfen en monsters) en met vlaggetjes (om aan te geven dat je tuin open is).
En voor iedereen die zich niet aangemeld heeft en toch mee wil doen: aanmelden kan nog steeds. Via de comments, bij Jos of bij Hanneke.

Rondleidingen 4e Gymnasium

foto: Annette Visser

Dag tuinders,
De eerste rondleidingen zitten erop. De leerlingen en docenten waren super enthousiast. De tuinders en imker hebben verteld over de bijen, de moestuin, de composthoop en natuurlijk tuinieren. Op de foto zie je Grada met de jongens vertellen over compost. De grond begon plots te bewegen. Dat was best spannend. Wij denken een mol of woelrat.
Donderdag en vrijdag zijn er nog meer rondleidingen.

Annette, tuin 61

Schouw tuinen Zonnehoek mei 2022

foto: Marijn Kloosterboer

De schouwcommissie heeft de afgelopen tijd de 70 tuinen van Zonnehoek bekeken. Het overzicht van de schouwresultaten vind je hierbij en hangt ook in de vitrinekast achter het clubhuis.
Voor vragen kun je contact met ons opnemen. In het najaar vindt de vervolgschouw plaats.


Hanneke (tuin 66) en Jean-Marie (tuin 9)