Wespennest

foto’s: Annet Coumou

Vandaag heb ik de buitenkant van het wespennest uit het winkeltje gehaald. Het broednest is nu open en zit nog boven de deur. In het clubhuis heb ik delen van het nest neergelegd voor wie het leuk vindt om te bekijken. Ik heb geprobeerd met lak delen te conserveren maar het is papier en valt snel uit elkaar.

Annet, tuin 46

 

Onvergetelijk bankje

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst konden we vertellen dat Zonnehoek €480,- had ontvangen voor het bijzondere bankje. Omdat dit ongeveer de kostprijs is, kunnen we binnenkort tot aanschaf van een bankje overgaan. Verschillende tuinders zeiden alsnog een bedragje te willen overmaken. Dat kan op NL82 RABO 03030 93412 van Zonnehoek BVV, onder vermelding van donatie bankje.
Zie ook het blogbericht van 15 december hierover waarin e.e.a. wordt toegelicht.

Hartelijke bedankt voor je bijdrage.

Het bestuur

Referendum Beleidskader Hoofdgroenstructuur

Tip van Hanneke (tuin 66) en Ton (tuin 6)

beeld: https://maps.amsterdam.nl/hoofdgroenstructuur2022/

Nieuw beleidskader Hoofdgroenstructuur terug naar de tekentafel

Dit betreft een referendum. Het referendum over een voorgenomen raads- of collegebesluit geeft Amsterdammers de mogelijkheid om een volksraadpleging te organiseren over een beslissing die de gemeenteraad wil gaan nemen. Tekenen kan tot vrijdag 20 januari 2023 om 12:00 uur
Meer informatie staat hier.

Op de website van de gemeente staat een link naar het Beleidskader Hoofdgroenstructuur.

Snoei-workshops bij de Fruittuin van West

foto: Fruittuin van West

Fruittuin van West organiseert twee snoei-workshops

Daar staat ook hoe je je kunt aanmelden. De kosten moeten ter plekke aan de kassa worden betaald.

Margreet (tuin 47)

Verlaten fiets

foto: Saar Muller

Er staat al lange tijd een fiets in het fietsenrek bij het clubhuis. Dat geeft verwarring, omdat het nu lijkt of er nog iemand aanwezig is, en mensen daardoor het hek niet dubbel afsluiten. Ook is Zonnehoek geen fietsenstalling.
Wil de eigenaar de fiets weghalen?

Het bestuur

Overstroming

foto: Saar Muller

Rond de toekomstboom staat bij veel regen wel vaker water (en dan is het elders op Zonnehoek ook erg nat). Maar eind vorige week stond op een ongebruikelijk plek (ook in de lattenloods) een hele diepe plas, en stond het water in de sloten wel erg hoog. Zondag was de plas nog veel groter en was duidelijk te zien dat de de sloot overliep.

Er is contact met Waternet gezocht. Waternet is langs geweest en naar de oorzaak gaan zoeken. Die is gelukkig ook gevonden, want er komt de komende week nog veel meer regen. Het was een verstopte duiker ergens langs de Haparandaweg (dus niet bij ons). Er was dus (gelukkig!) geen nieuwe lekkage.
Er zal nog nagevraagd worden waarom Waternet geen automatische melding heeft gekregen. We zullen dus zelf alert moeten blijven op ongewone waterstanden.

Saar Muller

Nieuwjaarsborrel

Beste tuinders,

Hierbij nodigen we alle Zonnehoekers uit voor de Nieuwjaarsborrel in het clubhuis op zondagmiddag 8 januari 2023. Vanaf 14:30 uur toasten we op het nieuwe jaar.

Laat je het weten als je wilt komen? En of je graag vlees dan wel vegetarisch eet. Dan zorgen wij dat er genoeg hapjes en drankjes zijn voor iedereen! Aanmelden kan via de comments onder dit bericht, of per mail: blog@zonnehoekamsterdam.nl