ISLAK KEK / chocoladecake

recept van de chocoladecake

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie hebben veel mensen belangstelling getoond voor het recept van de chocoladecake die ik meegebracht had. Hier is dus het recept uit Turkije:

 

ISLAK KEK, de “Huilende Cake”

 

Voor de cake:

  • 6 eieren
  • 375 gr fijne kristal suiker                                                        
  • 250 gr bloem
  • 75 gr cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 dl melk + 3 à 4 dl melk voor ná het bakken

 

Voor het glazuur:

  • 100 gr zwarte chocolade 70%
  • 10 cl crème fraîche
  • 60 gr suikerpoeder
  • stukjes gehakte hazelnoten of geschaafde amandelen

 

Bereiding:

  1. eieren en suiker + vanillesuiker met de mixer mengen
  2. voeg 1dl melk, bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en meng ze goed
  3. het beslag in een goed beboterde ovenschaal doen (21cm breed x 30cm lang x 6cm diep, niet kleiner i.v.m. het rijzen!!)        
  1. 40/45 min. in voorverwarmde oven (180°) bakken
  2. cake uit de oven halen en meteen 3 à 4 dl melk d’r op schenken
  3. laat de cake afkoelen
  4. intussen, maak het glazuur: chocolade in een pan doen en laten smelten, crème fraîche en suikerpoeder toevoegen en goed glad mengen
  1. glazuur op de cake strijken en in stukjes gehakte hazelnoten of geschaafde amandelen d’r op bestrooien

 

et voilà! Geniet ervan!

 

Jean-Marie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.