Tijdens de Nieuwjaarsreceptie hebben veel mensen belangstelling getoond voor het recept van de chocoladecake die ik meegebracht had. Hier is dus het recept uit Turkije:
ISLAK KEK, de “Huilende Cake”
Voor de cake:
- 6 eieren
- 375 gr fijne kristal suiker
- 250 gr bloem
- 75 gr cacaopoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 dl melk + 3 à 4 dl melk voor ná het bakken
Voor het glazuur:
- 100 gr zwarte chocolade 70%
- 10 cl crème fraîche
- 60 gr suikerpoeder
- stukjes gehakte hazelnoten of geschaafde amandelen
Bereiding:
- eieren en suiker + vanillesuiker met de mixer mengen
- voeg 1dl melk, bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en meng ze goed
- het beslag in een goed beboterde ovenschaal doen (21cm breed x 30cm lang x 6cm diep, niet kleiner i.v.m. het rijzen!!)
- 40/45 min. in voorverwarmde oven (180°) bakken
- cake uit de oven halen en meteen 3 à 4 dl melk d’r op schenken
- laat de cake afkoelen
- intussen, maak het glazuur: chocolade in een pan doen en laten smelten, crème fraîche en suikerpoeder toevoegen en goed glad mengen
- glazuur op de cake strijken en in stukjes gehakte hazelnoten of geschaafde amandelen d’r op bestrooien
et voilà! Geniet ervan!
Jean-Marie